Traseul Ro2 - 3 zile active in Bucovina

 


vizitati galeria foto

Traseu oferit este scurt, de numai 3 zile, recomandat pentru persoanele dinamice, dornice de aventură ori pentru companii dinamice care doresc sa-şi motiveze angajaţii, sa-şi clădească o echipă unită gata să înfrunte orice obstacol. Zona de desfăşurare a traseului este Bucovina cu mănăstirile, munţii şi satele sale pitoreşti. Nu numai că vizităm cele mai frumoase sate şi mănăstiri din Bucovina dar vom practica şi activităţi de outdoor : rappeling şi river-rafting, toate în aceste trei zile oferite de Activ Travel. Cazarea şi masa este oferită in cele mai bune hoteluri de trei stele din celebra staţiune Vatra Dornei iar cinele oferite respectă tradiţia gastronomică bucovineană şi moldoveneasca.

Numărul de zile: 3 (vineri, sâmbăta şi duminică) sau la alegere

Perioada din an recomandată: 25 aprilie – 20 octombrie

Preţ net: 450 RON (4 500 000 ROL) lei/pers. pentru grup de 10 – 16 pers.  (aprox. 125 Euro/pers.) – fara rafting pe raul Bistrita.
530 RON (5 300 000 ROL) lei/pers. pentru grup de 10 – 16 pers. (aprox. 147 Euro/pers.) – include river rafting pe Bistrita.

Supliment pentru camera single : 70 RON/pers.

Taxe de vizitare : 45 RON/pers. (nu include taxa speciala foto-video) - se achita in prima zi a excursiei la ghidul insotitor.

Preţul include: cazare la hotel Bradul sau Carol (de trei stele) recent renovate; mic dejun şi cina cu accent pe mâncare tradiţională din Bucovina; servicii ghid profesionist; transferul bagajelor pe perioada activităţilor de outdoor (drumeţie, rafting), instructor specializat in rafting, echipament individual şi colectiv pentru activităţi de outdoor, taxe de vizitare.

Preţul nu include: prânz (ghidul însoţitor va recomanda turistilor cele mai bune localuri pentru servirea mesei); alte servicii care nu sunt specificate ca fiind incluse (telefoane, băuturi).

Zile Traseul zilnic Distanta (km) Drumetie sau alte activitati de outdoor Masa Cazarea
1. Suceava – tur de oraş – mănăstirea Dragomirna – salina Cacica – mănăstirea Suceviţa – mănăstirea Moldoviţa – Vatra Dornei 270 km Plimbare uşoară în pasul Ciumârna (1100m) 10 min. Cina Hotel Carol*** sau Bradul/Calimani*** din Vatra Dornei
2. Vatra Dornei - activităţi de outdoors – valea Bistriţei - muntele Rarau 150 km Drumeţie aprox. 1,5 ora pe muntele Rarău. rapeling&alpinism (optional), river rafting pe Bistrita Mic dejun si cina Hotel Carol*** sau Bradul/Calimani*** din Vatra Dornei
3. valea Bistriţei – Vatra Dornei – mănăstirea Voroneţ – mănăstirea Humor – Suceava 210 km Plimbare la izvoarele de apa minerala de pe raul Bistrita. Mic dejun -

 

Programul pe zile

Ziua 1:

Locul de intalnire este oraşul Suceava – capitala istorica a Bucovinei. În Suceava, fostă înfloritoare capitală a Moldovei în perioada medievală vizităm Cetatea de Scaun din sec. XIV şi mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou (sec.XVI) cu fresce interioare de mare valoare artistică. Lângă Suceava se află mănăstirea Dragomirna din 1602, cu aspect de cetate ce adăposteşte biserica cu formă zveltă bogat ornamentată. Ajungem pe văile pitoreşti ale Carpaţilor Orientali la salina Cacica – construită de comunitatea de poloni din zonă inca din sec. XIX. In interior se afla doua capele, un mic lac si o sală de sport. Pe valea Sucevitei se afla mănăstirea Suceviţa, monument de arhitectură din sec. XVII, cu impresionante fresce pe zidurile interioare şi exterioare – monument UNESCO. Satul Marginea din valea Suceviţei este renumit pentru centrul de ceramică neagră nesmălţuită unică în ţară. Urcăm pe numeroase serpentine în pasul Ciumârna la 1100m alt. de unde se deschide orizontul peste obcinele şi văile Bucovine până dincolo de graniţă în Ucraina. Coborâm la mănăstirea Moldoviţa ctitoria domnitorului Petru Rareş din sec. XVI cu fresce de mare valoare artistică – monument UNESCO. Peste pasul Mestecăniş (1098m) ajungem in depresiunea Dornelor la celebra statiune balneo-climaterica Vatra Dornei.

Cazare la hotel Carol sau Bradul (trei stele) recent renovate. Cina cu meniu traditional moldovenesc.

Ziua 2:

Aceasta zi este dedicată activitaţilor de outdoors pe care le putem practica in această minunată zonă montană. Dupa micul dejun vom ajunge pe valea Bistritei într-unul din locurile ideale pentru rafting (optional) (minim 8 persoane). Vom cobora pentru aproape 2 ore cu barca si tot echipamentul necesar pe apa Bistritei. Traseul de river rafting propus poate fi de dificultate mica sau medie (în funcţie de preferinţe şi experienţă) si include toate aspectele legate de siguranta. Urmatoarea activitate propusa pentru aceasta zi este ascensiunea munţilor Rarău. Urcăm cu maşina pe un traseu pitoresc până la Schitul Rarau si Hotelul Alpin Rarau (1540m alt.). Pornim în drumeţie uşoară spre Piatra Soimului (20 min.) – excellent punct de belvedere, apoi spre simbolul Rarăului – Pietrele Doamnei (60 min.). – spectaculoase turnuri de calcar (1600m alt.) Servim un grătar la alegere pe Muntele Rarau sau pe valea Bistritei. Ne reîntoarcem la Vatra Dornei.

Cazare la Hotel Carol sau Bradul (trei stele) recent renovate. Mic dejun la hotel şi cina cu meniu traditional bucovinean.

Ziua 3 : Dupa micul dejun facem o plimbare la izvoarele de apă minerală apoi la muzeul cinegetic. Părasim depresiunea Dornelor, vizităm muzeul Lemnului din Campulung Moldovenesc – cu impresionante colecţii de obiecte din lemn, apoi in Voroneţ şi Humor admiram cel mai apreciat monument de arta din Bucovina – mănăstirea Voroneţ. Ctitoria din sec. XV a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, biserica a fost pictata la interior si exterior in sec. XVI. Aceasta biserica este numita si Capela Sixtină a Orientului (monument UNESCO). In apropiere vizitam si mănăstirea Humor din sec. XVI care pastrează şi ea frumoase fresce exterioare (monument UNESCO). Părăsim Carpaţii şi ne întoarcem din nou în Suceava unde vom încheia excursia noastră

  Mic dejun la hotel.

Agenţia revânzătoare se va ocupa de transferul turiştilor spre şi din Suceava.

Pentru cazuri deosebite care privesc securitatea participanţilor agenţia tour-operatore Activ Travel poate face modificări la prezentul traseu fără preaviz.