Traseul Ro1 - Bucovina

Traseul promovat de agenţia noastră atinge cele mai importante obiective turistice din Bucovina şi Zona Neamţ cum ar fi mănăstirile, munţii, staţiunile, satele cu oamenii si obiceiurile ei. Oferta noastra este binevenita celor dornici de mişcare în natură şi celor dornici să cunoască mai bine această regiune.

Numărul de zile: 5 zile

Perioada anuală recomandată: 20 aprilie – 20 octombrie

Preţ net*: 640 lei/pers. pentru grup de 20 - 24 persoane; 7 90 lei/pers. pentru grup de 10 – 16 persoane sau 8 800 000 lei/pers. pentru grup de 6 – 9 pers.

Perioade de desfăşurare: la alegere intre 30.04 - 15.10

Pentru grupurile organizate de agenţiile revânzătoare se va stabili perioada în funcţie de solicitări.

* Agentiile de turism interesate de aceasta oferta sunt rugate sa ne contacteze pe mail sau fax (0231 518746). Pentru grupuri organizate se ofera reduceri importante.

Preţul include: cazare la pensiuni de trei margarete si hoteluri de doua/trei stele cu baie la cameră; mic dejun şi cina cu accent pe mâncare tradiţională din Bucovina; servicii ghid profesionist; transferul bagajelor pe perioada activităţilor de outdoor (drumeţie, rafting…), instructor de rafting, echipament individual şi colectiv pentru activităţi de outdoor, comisionul agentiei revanzatoare.

Preţul nu include: prânz (ghidul însoţitor va recomanda turistilor cele mai bune localuri pentru servirea mesei); taxe de vizitare; alte servicii care nu sunt specificate ca fiind incluse (telefoane, băuturi, supliment pentru loc în camera single).

Zile

Traseul zilnic

Distanţa (km)

Drumeţie sau alte activităţi de outdoors

Masa

Cazare

1

Suceava – tur de oraş – Mănăstirea Dragomirna – Stupca – Voroneţ

80 km

-

Cina

Pensiune în Voroneţ

2

Voroneţ – Mănăstirea Humorului – Cacica –Arbore – Radauţi – Putna

160 km

Drumeţie uşoara (1,5 oră) pe culme Obcinei Mari

Mic dejun

Cina

Pensiune la Putna

3

Putna – Suceviţa – Moldoviţa – Vatra Dornei

170 km

Plimbare cu caruţa (1/2 oră); Drumeţie uşoară (2 ore)

Mic dejun

Cina

Hotel (pensiune) în Vatra Dornei

4

Vatra Dornei – activităţi de outdoors

60 km

Coborâre cu barca pe Bistriţa (river-rafting)

Telescaun pe Runc

Mic dejun

Cina

Hotel (pensiune) în Vatra Dornei

5

Valea Bistriţei – Lacul Izvorul Muntelui – Piatra Neamţ – Văratec – Agapia – Târgu Neamţ – Suceava

280 km

Plimbare la Cetatea Neamţului (15 min.)

Mic dejun

-

           

Programul pe zile:

Ziua 1:

Ne întâlnim în Suceava pe peronul gării sau la aeroportul Salcea. Primul popas este la Dragomirna unde vizităm mănăstireafresca Voronet din 1602. În Suceava, fostă capitală a Moldovei în perioada medievală, facem un tur de oraş care include vizite la Cetatea de Scaun din sec. XIV, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou (sec.XVI) unde se află Moaştele Sfântului Ioan cel Nou, protectorul Bucovinei; Biserica armenească Hagigadar numită şi “Biserica Tuturor Dorinţilor”. Drumul nostru continuă prin pădurea de la Ilişeşti în satul Stupca unde s-a născut marele muzician Ciprian Porumbescu. Seara ajungem în zona montană a Bucovinei în satul Voroneţ renumit pentru mănăstirea ctitorită de Ştefan cel Mare în sec. XV. (monument UNESCO). Petrecem cina la briza pădurii la una din pensiunile din zonă.

Ziua 2:

După ce servim micul dejun continuăm circuitul la Mănăstirea Humorului (sec. XVI – patrimoniu UNESCO). Opţional urcăm pe jos spre satul de culme Pleşa cu populaţie majoritar poloneză recunoscută pentru meşteşugul butoaielor cu doage din lemn de paltin. De pe culme, de lângă locul de adăpost a haiducului Darie avem o privelişte amplă asupra văii Humorului şi Manastirea Bogdanaa dealurilor Rădăuţilor. (Drumeţia uşoară durează max. 1,5 oră, ghidajul şi transportul bagajelor se va face gratuit.) Vizităm catedrala catolică “Sfânta Fecioară Maria” apoi “sala de dans” şi “capela” din Salina Cacica, realizate încă din perioada de ocupaţie Austro-Ungară (sec.XIX). Un alt foarte important obiectiv din traseu este biserica din Arbore, cu remarcabile picturi interioare şi exterioare astăzi monument din patrimoniul UNESCO. În oraşul Rădăuţi se află cea mai veche biserică de piatră din Moldova – Mănăstirea Bogdana ctitorie a Domnitorului Bogdan Vodă (sec.XIV). Ajungem din nou pe văile pitoreşti ale Carpaţilor Orientali la Mănăstirea Putna (sec.XV) unde la o pensiune din localitate vom cina şi poposi peste noapte. Opţional putem asista la slujbele religioase care au loc necontenit aici la Putna, locul unde este înmormântat marele Ştefan şi unde s-a păstrat un puternic focar de cultură, credinţă şi demnitate naţională.

Ziua 3:

După micul dejun servit în aerul “tare” a dimineţilor montane, pornim la o plimbare cu căruţa pe drumuri de munte, apoi pe jos (opţional), peste o culme montană cu fânaţe ce oferă largi privelişti spre valea Suceviţei locul unde se află Mănăstirea Suceviţa (sec. XVII – patrimoniul UNESCO), poate cea mai frumoasă dintre toate cele care se află în Bucovina, cu ample Manastirea Sucevitapicturi interioare şi exterioare. (Drumeţie uşoară de aprox. 2,5 ore + 1 oră cu căruţa. Închirierea căruţei, ghidul însoţitor şi transportul bagajelor sunt incluse în preţ) După popasul binemeritat la Mănăstirea Suceviţa traversăm cu masina muntele la altă mănăstire celebră - Moldoviţa. La Câmpulung Moldovenesc, oraşul de la poalele Muntelui Rarău vizităm “Muzeul Lemnului” cu exponate din lemn ce datează de mai bine de 500 de ani. Staţiunea Vatra Dornei este destinaţia noastră pentru finalul aceastei zi. Aici vom vizita parcul şi centrul vechi al staţiunii, vom lua cina şi ne vom caza.

Ziua 4:

Astăzi după micul dejun ne pregătim de aventură – river-rafting pe râul Bistriţa (cu echipament şi ghid atestat). Se alegeDrumetie prin Obcinele Bucovinei porţiunea de coborâre în funcţie de debitul apei şi de tipul de grup. Tariful de rafting este inclus în preţ pentru grup de minim 8 persoane în cazul unui grup mai mic se completează diferenţa (include: instructor, echipamentul complet de rafting: cască de rafting, vestă de supravieţuire, vâsle din metal, barcă de 12 persoane profesională.) După această aventură ne relaxăm la un grătar pe malul Bistriţei apoi ne întoarcem în Vatra Dornei unde pentru cei doritori vom merge la izvoarele de apă minerală din pădure. Timp liber în staţiune. Seara servim cina şi ne cazăm în aceeaşi locaţie.

Ziua 5:

Părăsim pitoreasca depresiune a Dornelor pe valea Bistriţei spre Broşteni şi Lacul Izvorul Muntelui pe una din cele mai pitoresti văi din Carpaţi cu privelişti spre munţii Bistriţei şi Ceahlău (Olimpul Moldovei). Vizităm Mănăstirea Pângăraţi (sec. XVI) cu o biserică mică etajată şi fortificată. Mănăstirea Bistriţa este una de mare importantă în zona Neamţ, lui AlexandruCetatea Neamtului cel Bun în sec. XIV. Vizităm în Piatra Neamţ biserica Sfântul Ioan din sec. XV, apoi mergem la celebrele mănăstiri de maici - Agapia şi Văratec. La Târgu Neamţ se află casa memorială Ion Creangă (Humuleşti) dar şi celebra Cetate a Neamţului ctitoria lui Petru Muşat I din sec. XV. Urcăm 10 min. pe jos până la cetate, de unde avem o largă privelişte spre valea Ozanei. De la Târgu Neamţ mergem la Suceava, locul de debarcare, unde închidem circuitul nostru prin Nordul Moldovei.

 

Agenţia revânzătoare se va ocupa de transferul turiştilor spre şi din Suceava (eventual pentru retur si din Roman ori Paşcani).

Pentru cazuri deosebite care privesc securitatea participanţilor agenţia tour-operatore Activ Travel poate face modificări la prezentul traseu fără preaviz.